yritys Valjasliike Saarinen- yrityksen historia

HISTORIA

Valjasliike Saarinen on perustettu vuonna 1916 Määttälän kylään Toholammille. Yrityksen perusti Edward Saarinen, joka oli syntynyt Orivedellä vuonna 1857. Edward Saarinen oli suorittanut Tampereella karvarin kisällitutkinnon vuonna 1884. Ennen oman nahkuriliikkeen perustamista hän ehti työskennellä myös Pietarissa noin 30 vuoden ajan.

Pietarista palattuaan Edward Saarinen muutti Toholammille ja perusti oman nahkuriverstaan samalle paikalle, jossa yrityksen toimitilat sijaitsevat vielä nykyäänkin. Alunperin verstaalla käsiteltiin turkisnahkoja sekä parkittiin kenkä- ja valjasnahkaa.

Edward Saarisen kuoltua vuonna 1929 yritys siirtyi hänen poikiensa Uunon ja Vilhon omistukseen. Sodan aikana Vilho muutti Tampereelle ja yritys jäi Uuno Saarisen (s. 1911) omistukseen. Sotien jälkeen nahkuriliikkeestä oli tullut jo niin tunnettu hirvennahkojen käsittelijä, että nahkoja lähetettiin muokattavaksi ympäri Suomea.

Sotien jälkeen aloitettiin myös kenkien ja hevostarvikkeiden valmistus. Tuotteita myytiin markkinoilla ja ravikilpailuissa sekä kauppoihin eri puolille Suomea. Uuno Saarinen omisti yrityksen vuoteen 1978 asti, jolloin omistajuus siirtyi Uunon pojalle Matti Saariselle.

Matti Saarisen otettua ohjat käsiinsä on yritys keskittynyt toiminnassaan yksinomaan hevostarvikkeiden myyntiin ja valmistukseen. Nahan valmistus lopetettiin 1980-luvun alussa. Matti Saarinen hankki ensimmäisen oman ”ravibussinsa” 70-luvun lopulla. Siitä lähtien yrityksen tuotteiden pääasiallinen myyntikanava on ollut raveissa kiertävä varusteauto. Myös tuotevalikoima on laajentunut alun ravi- ja työvaljaista käsittämään laajan valikoiman varusteita kaikenlaiseen hevosurheiluun.
Valjasliike Saarisella on pitkt perinteet hevostarvikkeiden valmistuksessa ja nahan ksittelyss.
Valjasliike Saarisella on pitkt perinteet hevostarvikkeiden valmistuksessa ja nahan ksittelyss.
Valjasliike Saarinen  |  Hilpertinkuja 4, Kaustinen  |  Puh. 050 546 3158 / 050 523 4555  |  laura(at)valjasliikesaarinen.fi
Kotisivujen suunnittelu: St. Hurmos